سنگ کاربردی و متناسب برای نمای خارجی
در این جا قرار است چند سنگ مناسب برای نما ی ساختمان را به شما معرفی کنیم .
تراورتن
سنگ های تراورتن بدلیل خلل و فرج موجود در سنگ چسبندگی خوبی در نمای ساختمان دارد و همچنین چگالی پایین سنگ های تراورتن باعث کاهش وزن سنگ و در نتیجه سبک شدن نمای ساختمان می گردد.
سنگ های تراورتن در برابر نور خورشید رنگی ثابت دارند و در برابر سرما و گرما و اشعه UV و رطوبت مقاومت خوبی دارند .
از بین سنگ های تراورتن بعضی از سنگ ها محبوبیت خاصی دارند. در سال های اخیر، با توجه به روند چشمگیر نماهای رومی و کلاسیک استفاده ازسنگ های تراورتن بی موج در رنگ های سفید، کرم و بژ بسیار به چشم می خورد.
نکته ای که لازم است اینجا متذکر شویم این است که با توجه به اینکه کشور ایران دارای گسل های زیادی است و احتمال زلزله همواره ما را تهدید می نماید. می بایست در طراحی و اجرای دقیق نماهای ساختمان دقت فراوان داشت.
امروزه شاهد هستیم که در نماهای ساختمان مخصوصاً در مناطق بالای شهر نماهایی طراحی و اجرا می گردد که بسیار سنگین است و در یک نما حدود ۵۰۰ تن سنگ نصب گردیده است و چنانچه خدای ناکرده زلزله ای رخ دهد، هیچ سازه ایی توان تحمل این همه وزن را ندارد و خسارت های زیادی را به کل سازه خواهد زد.
سنگ های سنداستون
سنگ های سند استون در برابر سرما و گرما و اشعه UV مقاومند ولی چسبندگی خوبی با ملات ندارد باید به هنگام نصب از روش اسکوپ کردن یا اجرای نمای خشک اسفاده کرد. سنگ های سند استون در ایران تنوع زیاد ندارند و تنها سنگ سند استون که در ایران استخراج و تولید می گردد و همان سند استون طرح چوب چرمی محلات می باشد. سنگ های سنداستون بدلیل ساختار ماسه ای بودنشان ساب پذیر نیستند.
سنگ گرانیت:
سنگ های گرانیت، سخت چگال هستند و جزء مصالح ساختمانی بادوام محسوب می شوند.
سنگ های گرانیت در برابر نفوذ آب و صدا مقاوم هستند و در برابر اشعه نور خورشید (UV) و سرما و گرما بسیار مقاومند.
گرانیت برای تمام ساختمان سنگی مناسب محسوب می شوند؛ ولیکن بدلیل عدم وجود تخلخل و چگالی بالا و کم بودن چسبندگی برای نما باید تمهیدات خاص مانند اسکوپ نمودن سنگ و با اجرای نمای خشک استفاده کرد. سنگ های گرانیت برای نصب در نما به دو صورت سابیده یا براق و یا بصورت فلیم شده می باشد.
سایرسنگها:
سایر سنگهای ساختمانی از جمله سنگهای مرمریت، کریستال، لایم استون و سنگ مرمر بدلیل مقاوم نبودن در برابر سرما و گرما، باران های اسیدی و اشعه UV نور خورشید، برای نمای ساختمان مقاوم نیستند.
تراورتن عباس آباد،تراورتن سنگي است که از رسوب آهک از چشمههاي آهکزا حاصل ميشود.
ترکيب شيمايي آن ca3co است و نام آن از شهر تريولي واقع در ايتاليا گرفته شده است. بهعلت فراواني تراورتن در ايران اين سنگ بهعنوان سنگ نما بهوفور بهکار ميرود. انواع مختلف تراورتن براساس رنگ نامگذاري ميشوند بهعنوان مثال ميتوان از انواع تراورتنهاي قرمز، ليمويي، گردويي، سفيد و کرم نام برد.
سنگ آهک به رنگ عاج يا قهوهاي طلايي که طي دورهاي حدود ۶۰۰ هزار سال بر اثر تهنشيني در چشمههاي آب گرم معدني شکل ميگيرد در مقايسه با مرمر نسبتا نرمتر است ولي بر حسب قدمت و جهت برش از خود سختي نشان ميدهد. بافت اسفنجي مانند حفرههاي حداکثر ۱/۲۵ سانتيمتر دارد. اين حفرهها را معمولا با سيمان پرتلند ميپوشانند.
– سابقه معماري تراورتن
تراورتن عباس آباد،استفاده از سنگ تراورتن در دهه دوم قبل از ميلاد مسيح توسط روميان اين سنگ را به مثابه يک ماده ساختماني عالي تثبيت کرد.
پس از کاربرد گسترده و فراوان تراورتن در روم قديم بحران فرهنگي و اقتصادي قرون وسطي به عدم کاربرد عمومي سنگهاي تزئيني منجر شد. بعدها در دوره هنرگوتيک بود که مجددا سنگ تراورتن مورد توجه قرار گرفت.
در فاصله رنسانس و عصر نئوکلاسيک، همانند ساير مصالح سنگي، تراورتن نيز بار ديگر در مرکز توجه طراحان معماري واقع شد.
طراحان معماري رم درعصر رنسانس سنگ تراورتن را به فراواني در طرحهاي خود بکار بردند.
به نظر معماران سنگ تراورتن مادهاي عالي براي نماي ساختمانهاست زيرا بهآساني کتيبه و قرنيز ميشود. ظاهر بسيار دلپذير و خواص فني تراورتن آن را بهعنوان يک ماده تزييني ايدهآل براي مجموعهاي از کاربردها متنوع مطرح ميکنند.
تراورتن چه بهعنوان يکي از مصالح ساختاري و چه مشابه مادهاي براي زيباسازي نما و کف و تزيينهاي داخلي قابليت انعطاف و شکلپذيري بسيار دارد.
صنایع سنگ کوهستان تولید کننده با کیفیت تراورتن عباس آباد